Op wieltjes en wandelend door De Groote Peel

Op wieltjes en wandelend door De Groote Peel - Dit is Nederweert

Op zondag 17 juli houdt Staatsbosbeheer een Segwaytour met Struintocht in Nationaal Park De Groote Peel.  Deze tocht is een perfecte combinatie van ontspannen natuurbeleving en een actieve uitdaging in het prachtige decor van het Nationaal Park. De activiteit start om 13.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Reserveren kan online: www.staatsbosbeheer.nl/segwaypelen

 

Voor mensen die eens ‘iets anders’ willen

Nationaal Park is een hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Vanwege de kwetsbaarheid is het gebied alleen te voet te verkennen. De meeste excursies zijn dan ook wandelexcursies. Staatsbosbeheer heeft nu, samen met Greenwaytours uit Asten, een Segwaytour- en struintocht ontwikkeld voor mensen die eens ‘iets anders’ willen. De Segwaytour start met een instructie op het terrein van het Buitencentrum. Daarna rijd je op een segway over het fietspad langs de rand van De Groote Peel naar de Amsloberg, één van de mooiste plekjes van het gebied. Daar aangekomen is er een pauze en kan je genieten van een lekker kopje koffie en een stuk overheerlijke Limburgse vlaai. En van het prachtige uitzicht natuurlijk!

 

Na de pauze ga je wandelend, of beter gezegd, struinend terug naar het Buitencentrum. Via een mooie route van ongeveer 7 kilometer wandel je door de Oostelijke zandrug, ook wel de Paardenbegrazing genoemd, terug naar het Buitencentrum. Een Peelgids van Staatsbosbeheer zorgt voor de begeleiding.

 

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving

Voor of na afloop van de excursie kan je nog heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de inpandige horecagelegenheid met serre en groot buitenterras terecht. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen