Out of the Peat Pop festival bij De Pelen

Out of the Peat Pop festival bij De Pelen - Dit is Nederweert

Zaterdag 18 juni is Buitencentrum De Pelen het decor voor een educatief open air muziekfestijn; het ‘Out of the Peat Pop Festival’. Vanaf 13.00 uur zijn er op de picknickweide optredens en activiteiten rondom muziek, kunst en cultuur. De organisatie is in handen van cultuurcoördinator Nederweert, Muziekcollectief Nederweert Live, Rick’s Rockplein en Staatsbosbeheer. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

 

Jong talent laat zich horen!

Het festival begint om 13.00 uur met een optreden van één van de bands van Rick’s Rockplein. Om 13.45 is het vervolgens tijd voor een spectaculaire presentatie van het ‘In de band project’ en bandjes van Rick’s Rockplein. Bij het ‘In de band project’ hebben kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Nederweert, onder begeleiding van docenten van Rick’s Rockplein, een popsong ingestudeerd. Tijdens het festival laten ze die song horen. Uniek bij Rick’s Rockplein is dat de leerlingen, naast de individuele lessen, elke maand een bandles krijgen wat natuurlijk beloond mag worden met een optreden op een heus podium! 

 

Om 16.00 uur wordt het festival afgesloten met een optreden van de winnaar van de Battle of the Bands 2016:  Eleven Dirty. Een energieke band die een gave show van rockcovers ten gehore brengt.

 

De hele middag zijn er in het Amfitheater van Buitencentrum de Pelen demonstraties, workshops en kun je de videoclips bekijken die de leerlingen op school hebben gemaakt tijdens het in de band project. Vanaf 17.00 is het weer stillekes in de pieel, en kan je eventueel nog nagenieten met een heerlijke wandeling door het mooie natuurgebied.

 

Oet de törf getrokke

De naam van het festival ‘Out of the Peat’ refereert naar het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel. ‘Peat’ is namelijk het Engelse woord voor turf en deze brandstof is in het verleden volop gestoken in dit hoogveengebied. Tegenwoordig is De Groote Peel een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Wil je dus even een rustmomentje tussen de muziek door dan kun je een mooie wandeling gaan maken. Bij de balie van het Buitencentrum krijg je informatie over een mooie route en zijn leuke ontdekroutes voor de kinderen te huur. Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen