Bedankt voor die bloemen

Bedankt voor die bloemen - Dit is Nederweert

Wie kent de meest bekende nederlandse zin van de paus na het Urbi et Orbi niet, waarmee hij de Nederlands de Nederlandse sierbloemsector uit Nederland, onder leiding van Paul Deckers, oprecht bedankt voor de geweldige versiering van het St Pieter plein. Daarnaast staat Nederland wereldwijd bekend om de prachtige bloembollenvelden en welke man scoort niet graag wat extra punten door zijn partner zo nu en dan eens in de bloemetjes te zetten? Kortom, bloemen: ze vertellen een verhaal en horen bij elke belangrijke gebeurtenis in het leven. Dat heeft het limburgs openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind ook ontdekt en heeft er ook dit jaar weer een themadag aan gewijd.

 

Op zondag 19 juni staat Eynderhoof geheel in het teken van bloemen. Een aantal bloemisten en “groene bedrijven” zal het leuke museum in Eind dan ook letterlijk in de bloemetjes zetten. De nadruk ligt wel op het aspect “bloemsierkunst”, waarbij tal van mogelijkheden en toepassingen va bloemen worden gedemonstreerd. Dit past heel goed bij dit museum met zijn karakteristieke gebouwen en mooie tuinen. De eigen vrijwilligers zorgen er wekelijks voor dat de bloemperken er kleurrijk bij liggen en ook de  (ver)siergroep van Eynderhoof zal zich deze zondag aan de bezoekers presenteren, waarbij zij kinderen zullen uitnodigen mee te helpen met het maken van een mooie creatie, want het is vandaag immers vaderdag.

 

Aan deze bloemendag werken mee: Ilse Cortooms van Atelier Bluumkes uit Ospel,  Eddie Nijssen uit Nederweert van  wood-design en bloemsierkunst,  Catharina van Ameijde gespecialiseerd in schilderen van bloemen,  Siergroep Eynderhoof bloemsierkunst,  Martin van der Donk vaste planten en kruiden,  Nelly Stienen uit Eind met kaarten met bloemen,  Lempenslily bv uit  Nederweert-Eind (leliebloembollenteelt),  Ton Triepels uit Leveroy bloeiende vaste planten en rozen en Diana Vossen De Kruidenmand uit Someren.

 

De sfeermuziek zal deze feestelijke zondag worden verzorgd door de Coconblazers uit Nederweert. Verder is het museum natuurlijk helemaal in bedrijf en zullen de vrijwilligers vol overgave hun ambacht aan de bezoekers demonstreren en er vooral over vertellen. Tijdens de middag zullen ook de orgeldraaiers met hun veelal zelfgemaakte muziekapparaten een bezoek brengen en kunt u de hele middag door genieten van de geur van versgebakken producten, die samen met koffie of thee genuttigd kunnen worden op een van de leuke terrassen van het museum. Dus als de kinderen vader op deze speciale dag een extra in de bloemetjes willen zetten, dit is een goed voorbeeld!

 

Op 19 juni is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over deze aktiviteit of een van de vele andere activiteiten en mogelijkheden van Eynderhoof kun je vinden op de website www.eynderhoof.nl