Nederweert start eigen Repair Café

Nederweert start eigen Repair Café - Dit is Nederweert

Repair Café Nederweert organiseert op zaterdag 12 maart om 10:00uur het allereerste Repair Café van Nederweert.

De opening zal verricht worden door  wethouder Geraats.

 

In De Pinnenhof draait het op 12 maart allemaal om repareren. Vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur staan diverse vrijwilligers klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee o.a. kleine elektrische apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, servies, meubels ... alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

De vrijwilligers in het Repair Café weten bijna altijd raad.

 

Door repareren te promoten, wil Repair Café Nederweert bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

 

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een broodrooster hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. 

 

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café ( zie www.repaircafe.nl  ) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Nederweert.

 

Repair Café Nederweert is een zelfstandige werkgroep die valt onder Dörpsoverlek Ni-jwieërt . De bedoeling is om ieder eerste zaterdag van de maand van 10:00 uur tot 13:00 uur Repair Café te organiseren in Nederweert.

Om dat mogelijk te maken vraagt Repair Café Nederweert een vrijwillige bijdrage voor een reparatie.

e-mail : repaircafenederweert@telfortglasvezel.nl