Wandel bij het licht van de vollemaan

Wandel bij het licht van de vollemaan - Dit is Nederweert

Vollemaan is een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou! Tijdens de Vollemaanexcursie op maandag  22 februari kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. De activiteit start om 19.30 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan

 

Donker is niet donker meer

Wandelen met vollemaan is voor sommigen het toppunt van romantiek. Anderen associëren vollemaan met griezelverhalen en spannende gebeurtenissen. Feit is dat de maan in haar volle glorie iets geheimzinnigs heeft en tot de verbeelding spreekt. Haar zilverwitte licht geeft bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer!

 

Wellicht is een beetje lef wel handig als je met vollemaan door De Groote Peel gaat wandelen. Maar wie niet bang is voor Dwaallichten, Witte Wieven of Dolende Ridders - die hun uiterste best doen om je de diepte in te lokken - zal zeker genieten van de unieke sfeer van het Peellandschap badend in het zilverwitte maanlicht. Bovendien loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee. De gids zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht. Een avond om nooit te vergeten.

 

De vollemaanwandeling is 2,5 km lang, duurt 1,5 uur en is geschikt voor alle leeftijden. Zaklampen zijn overbodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Buitencentrum de Pelen: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl Het Buitencentrum is dagelijks op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: @Nando Harmsen