Ontdektocht Winterpret en nestkastjes timmeren bij De Pelen

Ontdektocht Winterpret en nestkastjes timmeren bij De Pelen - Dit is Nederweert

Welke dieren wonen er in Nationaal Park De Groote Peel? Op zondag 21 februari kom je er achter want dan  houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Winterpret waarbij je, samen met een Peelgids, op sporenspeurtocht gaat. Na afloop kunnen kinderen uilenballen pluizen. Op woensdag 24 februari ‘lonken’ we al een beetje naar het voorjaar en kan je nestkastjes timmeren. Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

 

Peel Ontdektocht Winterpret

Tijdens de Peel Ontdektocht Winterpret ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, speuren naar sporen van dieren. Als je die sporen kunt herkennen weet je welke dieren er in de Peel voorkomen. Zo ontdek je ook van alles over het leven van deze dieren. Na afloop van de excursie kunnen kinderen een uilenbal pluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen van zo’n bal komt soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten kun je het skelet determineren. Zo kom je er achter welk dier door de uil opgepeuzeld is. Een Peelgids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek. Spannend! De Peel Ontdektocht Winterpret op zondag 21 februari start om 11.00 en om 14.00 uur. Er zijn dus twee tochten op een dag. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een pluisdiploma en een dierenpin voor de kinderen.

 

Nestkastjes timmeren en schilderen

Het is nog volop winter, maar voor je het weet is het weer lente. En in het voorjaar gaan de vogels weer op zoek naar een veilige nestelplek. Jij kunt de vogels helpen met hun zoektocht naar een eigen huis. Timmer een stevig nestkastje en schilder dat in de mooiste kleuren. Bordje ‘te huur’ erbij en voor je het weet woont er een heel gezin in je tuin of op het balkon. Je kunt nestkastjes timmeren en schilderen op woensdag 24 februari om 14.00 uur. Deelname kost € 10,- per kind, inclusief materialen. (Groot)ouders kunnen gratis meehelpen met timmeren. De activiteit wordt begeleid door een Peelgids van Staatsbosbeheer.

 

Informatie en aanmelden

Aanmelden voor deze activiteiten kan telefonisch: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl Het Buitencentrum is geopend  op dinsdag  t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.