Winterstiltewandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Winterstiltewandeling in Nationaal Park De Groote Peel - Dit is Nederweert

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen mooi, maar ook heel erg stil. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens de Winterstiltewandeling op zondag 13 december. Samen met de Peelgidsen van Staatsbosbeheer loop je een mooie route van zes kilometer. Onderweg is er volop aandacht voor beleving. Deze sfeervolle excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,- per persoon. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte

 

Focus op beleving

Tijdens een natuurexcursie wordt er van alles verteld. Over de planten en dieren en over de cultuurhistorie van een gebied. Dat is interessant en boeiend en verrijkt je kennis. De Winterstiltewandeling in De Groote Peel biedt informatie, maar focust vooral op beleving. Al wandelend over Peelbanen en knuppelbruggen in het uitgestrekte Peellandschap zijn er bijzondere belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo ervaar je de natuur veel bewuster en intenser. Deze eenvoudige tips voor natuurbeleving zijn zeer inspirerend en ook toepasbaar tijdens andere wandelingen.

 

Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Vooral in de winter. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de bomen onthullen bijzondere doorkijkjes en geven het landschap een transparante en unieke sfeer. De Winterstiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal  tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.

 

Let op: Deze activiteit is vooral geschikt voor volwassenen. De excursie is zes kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Houd er rekening mee dat in de winter sommige paden erg nat. Zorg voor goede, liefst waterdichte wandelschoenen.

 

Nagenieten bij Buitencentrum De Pelen

Terug in het Buitencentrum kan je nog heerlijk struinen door de uitgebreide winkel met (natuur)boeken, leuke souvenirs en smakelijke streekproducten. en genieten een hapje en drankje in de inpandige horeca. Het Buitencentrum is in de winter geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de Kerstvakantie is De Pelen elke dag geopend! Voor meer informatie over de activiteiten en het Buitencentrum: 0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer