Korenmiddag in Nationaal Park De Groote Peel

Korenmiddag in Nationaal Park De Groote Peel - Dit is Nederweert

Op zondag 4 oktober is er een Korenmiddag bij Buitencentrum De Pelen. Er treden drie koren op, elk met een eigen karakter en repertoire. De optredens vinden plaats in de Peelboerderij van het Buitencentrum. Het programma start om 14.00 uur met een optreden van De Veengalm uit Neerkant. Om 15.00 uur zingt Young Forever uit Nederweert Eind en om 16.00 uur staat Donjo uit Eindhoven op het Peelpodium. De optredens zijn voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. 

 

De Veengalm

De Veengalm is een gemengd koor uit Neerkant. Het koor is opgericht in 1923 en bestaat dus al meer dan 90 jaar! De Veengalm begon als mannenkoor, maar na de oorlog kwamen de dames het koor versterken. Hun eerste gezamenlijke lied was “Waar de blanke top der duinen”. Sinds die tijd is hun repertoire behoorlijk uitgebreid, waarbij ze de muziekgrens vaak oversteken.  Na een Grieks en Engels project  werken ze op dit moment aan een Italiaans project. Met liederen uit beroemde Italiaanse opera’s bijvoorbeeld van Verdi en Napolitaanse liederen. Ook Nederlandse liederen die van oorsprong een Italiaanse melodie hebben zoals “Storie di tutti i giorni" van Riccardo Fogli, beter bekend als “‘de meeste dromen zijn bedrog” van Marco Borsato.

 

Young Forever

Zanggroep Young Forever is een enthousiaste groep vrouwen en mannen uit Nederweert  Eind die genieten van hun gezamenlijke passie: zingen! Dit jaar vierden ze hun twintig jarig jubileum en in al die jaren hebben ze een breed repertoire opgebouwd van ontroerende ballads, swingende songs, kerstmuziek, pittige popnummers en sfeermuziek. Young Forever zingt in het Nederlands, Engelstalig en ook in het Limburgs dialect. Ze schrijven soms ook eigen teksten op bestaande melodieën. Regelmatig nemen ze deel aan concerten, uitwisselingen en enkele malen per jaar luisteren ze een dienst op in de kerk. Hun eerste CD werd in 2005 uitgegeven ter gelegenheid van het tienjarig jubileum en vijf jaar later volgde een CD met kerstliederen, waarvan een aantal liedjes in het dialect. Voor meer informatie: www.zanggroepjongforever.nl

 

Donjo

Donjo is een gemengd koor, opgericht in 1970 met ongeveer 50 leden. Het repertoire is divers; van middeleeuwse muziek tot zeer modern, van musicals tot Nederlandstalige meezingers. Het dirigeerstokje is in handen van Gerard de Graaf die naast dirigent ook de huisarrangeur en pianist is. Door het jaar heen treedt Donjo een aantal keren op en iedere twee jaar staat er een geheel eigen ontwikkelde theaterproductie op het programma. Het programma van het optreden in De Pelen bestaat onder meer uit eigen composities en gearrangeerd werk van Ramses Shaffy, Sting, Beatles, G.F. Händel en een voorproefje uit hun  volgende theaterproductie in april 2016. Meer info kunt u vinden op www.donjo.nl