Herfstfeest op het Kabouterpad bij De Pelen

Herfstfeest op het Kabouterpad bij De Pelen - Dit is Nederweert

Elk seizoen is er een feest op het Kabouterpad in Nationaal Park De Groote Peel! Op zondag 18 oktober is het weer zover, dan vieren de kabouters dat het herfst is. Voor kleuterkabouters die het Kabouterpad lopen zijn er dan veel leuke extra’s te beleven. Bij de balie van Buitencentrum De Pelen huur je een tasje met materialen en daarmee kan je op pad. Starten tussen 11.00 en 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer  aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

 

Kindertheater en nog veel meer op het Kabouterpad

De boswachter van  De Groote Peel heeft een Kabouterpad aangelegd in De Groote Peel. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts en rode wangen volgen de kleuterkabouters de gekleurde paaltjes en doen daarbij de zes kabouteropdrachten. Het Kabouterpad is in elk seizoen anders. In de herfst draait alles om de heerlijke geuren en kleuren van dit zalige buitenseizoen.

 

Op zondag 18 oktober is het feest en dus extra gezellig op het Kabouterpad! Kabouter Kluts heeft heerlijke soep gemaakt waarvan je kunt gaan smullen. Kabouter Ien maakt, samen met de kinderen, een prachtige herfstschilderij. Kabouter Pleun speelt muziek en Kabouter Klets kletst er weer lustig op los. Klets kan ook heel mooi zingen en ze heeft, speciaal voor deze dag, een prachtig Verflied gemaakt. Zing je mee? De grote kabouterhulppony Buddy komt ook op het feest.

 

Geen feest in de Peel zonder theater! Om 14.00 uur speelt Verteltheater Donderelf de voorstelling “Kabouter Zibbedeus doet een wens”. Kabouter Zibbedeus van Dibbe Dabbe en zijn kaboutervrouwtje Lobelia wonen in het kabouterbos. Op zijn verjaardag ziet Zibbedeus de tovervogel en mag hij drie wensen doen. Wat er dan gebeurt ….

 

Deelname aan het Kabouterfeest kost € 5,- per kind. voor de huur van het tasje en materialen. Entree voor de voorstelling in de Peelboerderij kost € 2,50 per persoon behalve voor kleuters die een kaboutertasje hebben gehuurd, die hoeven voor de voorstelling niet extra te betalen.

 

Start herfstvakantie in deel van Nederland

Op 17 oktober start de herfstvakantie in het midden en noorden van Nederland. Speciaal voor deze vakantievierders organiseert Staatsbosbeheer leuke herfstactiviteiten bij Buitencentrum De Pelen. Op 20, 21 en 22 oktober om 14.00 uur zijn er Peel Ontdektochten voor gezinnen met kinderen. Samen met een Peelgids ga je op zoek naar paddenstoelen, spinnen, gekleurde bladeren en andere herfstschatten. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch 0495 – 641 497.