Optreden van The Nag’s Head

Optreden van The Nag’s Head - Dit is Nederweert

Op zondag 27 september kunt u een wandeling in Nationaal Park De Groote Peel weer combineren met een voorstelling op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen! Om 13.30 en 15.00 uur speelt en zingt The Nag’s Head, acht muzikanten met een passie voor het maken van Ierse muziek. Het optreden vindt plaats in het overdekte Amfitheater van De Pelen en is voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

 

Passie voor Ierse muziek

The Nag’s Head is een amateurgezelschap van acht enthousiaste muzikanten uit Nederweert en Weert. Gezamenlijk hebben ze een passie voor Ierse muziek. De naam ‘The Nag’s Head’ is geïnspireerd op iets wat in Ierland erg veel met muziek te maken heeft, namelijk de Ierse pub. Daar komen de Ieren bij elkaar om samen te drinken, gezellige uurtjes door te brengen en om samen volksliederen te zingen. De muzikanten van The Nags Head maken al sinds 1997 samen muziek, waarbij het motto ‘gezellig en plezier’ in het maken voorop staat. Hun muziek is geïnspireerd op diverse Ierse muzikanten zoals the Dubliners, the Chieftains, Steeleye Span en Van Morrison, maar ook de modernere Ierse muziek van Flogging Molly. Tijdens het optreden wisselen Irish folksongs, ballads, traditionals, country dances en jigs elkaar af. Er wordt gezongen over liefde en armoede, maar in de drinkliederen komt ook de Ierse vrolijkheid ruim aan bod. Dat wordt genieten op het Peelpodium!

 

Peelpodium bij De Pelen, muziek door en voor de streek!

Het Peelpodium bij De Pelen is gezellige muziek midden in de prachtige natuur van de Groote Peel. Voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt geen entree, maar wel een vrijwillige bijdrage gevraagd. Als dank voor uw steun ontvangt u een p(l)akkende herinnering; een leuk stickervel met kabouters en/of illustraties van dieren.  Voor meer informatie: www.staatsbosbheer.nl/depelen

 

Voor of na de voorstelling lekker wandelen in De Groote Peel

Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een muziekvoorstelling kunt u dus een heerlijke wandeling maken in dit unieke natuurgebied. Er zijn drie uitgezette wandelroutes waarvan er ook één (2 km) geschikt is voor rolstoelen. Perfect te combineren met een hapje en drankje in de Peelkiosk, de inpandige horecagelegenheid van het Buitencentrum. Op zondag 27 september zijn er ook begeleide excursies vanaf De Pelen. Om 11.00 en om 14.00 uur kunt u meedoen met een Turfstekertocht onder begeleiding van een Peelgids. U wandelt over peelbanen en knuppelbruggen en ontdekt meer over de Peel en z’n verleden. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.