Excursieworkshops fotografie voor senioren

Excursieworkshops fotografie voor senioren - Dit is Nederweert

In september en oktober zijn er excursieworkshops natuurfotografie voor senioren in Nationaal Park De Groote Peel. Deze workshops zijn bestemd voor mensen van 60 jaar en ouder en worden begeleid door vrijwilligers van Staatsbosbeheer. De route is twee kilometer en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. Er zijn workshops op dinsdag 8 en 22 september en op dinsdag 6 en 20 oktober. Starten om 13.30 bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De activiteit duurt tot 16.00 uur en deelname kost € 5,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

 

Foto’s maken kan iedereen!

Natuur is nooit ver weg, zeker als je in de buurt van een prachtig natuurgebied als Nationaal Park De Groote Peel woont. De natuur kun je beleven door er te wandelen, te fietsen of gewoon, lekker op een bankje te zitten om te genieten van al dat moois om je heen. En het is natuurlijk prachtig als je al dat moois ook nog eens vast kunt leggen zodat je er thuis van kunt nagenieten. Een eenvoudige manier om  - althans het beeld van de natuur - vast te leggen is fotograferen. Daarvoor hoef je echt geen ‘natuurtalent’ te zijn. Mooie foto’s maken kan iedereen! Er zijn een paar tips en trucs waar je op moet letten en natuurlijk moet je weten hoe je camera werkt. Maar het belangrijkste bij fotografie is goed te leren kijken!

 

Tijdens de excursieworkshops voor senioren in De Groote Peel neemt een gids u mee door Nationaal Park De Groote Peel en vertelt u alles wat u wilt weten over dit prachtige hoogveengebied. Om u deze wandeling nog meer te laten beleven gaat u ook fotograferen. U kunt elke camera gebruiken en hoeft geen ervaring te hebben met fotografie. Voorafgaand en tijdens de wandeling krijgt u tips voor het gebruik van uw fotocamera en over het fotograferen.

 

(Na)genieten in het Buitencentrum

Voor of na afloop van deze activiteit kunt u nog heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier kunt u terecht voor interessante natuur- en fotografieboeken, smakelijke streekproducten en souvenirs. Bij de inpandige horeca of op het terras kunt u nog nagenieten met een hapje en drankje. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Foto: ©Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer