Close harmony groep Briskly zingt bij De Pelen

Close harmony groep Briskly zingt bij De Pelen - Dit is Nederweert

Op zondag 20 september is er een optreden van close harmony groep Briskly op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Ze zingen in twee sets; om 13.30 en 15.00 uur. Het optreden is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na het optreden kunt u dus nog een heerlijke wandeling maken in dit mooie natuurgebied.

 

Close harmony in de Peel

Briskly (vrij vertaald levendig) is een close harmony groep met enthousiaste zangers in de stemsoorten sopraan, mezzosopraan, alt, tenor en bas. Alle songs worden met warme sprankelende klanken a capella ten gehore gebracht. De leden komen uit de regio Peel en Maas, Venlo, Leudal en Roermond. Bij hun 10-jarig bestaan werd de eerste CD “Persistence” uitgebracht en bij hun 20-jarig jubileum in 2009 presenteerden ze een tweede CD “Going Strong”. Met medewerking van VNK Limburg is er in 2014  ook nog een CD ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum opgenomen.

 

Dirigent Sandra Halmans

Sinds 2006 staat Briskly onder de muzikale leiding van Sandra Halmans. Sandra studeerde aan het Brabants Conservatorium, speelde klassiek saxofoon in het Nationaal Jeugd Harmonieorkest en maakte later de stap naar klassieke zang. Ze treedt op als sopraan bij Opera’s en musicals en heeft een praktijk als zangpedagoog in Roermond. Sandra was betrokken bij de Cuypersmusical (2008) en de musical Heksenwaan (2014). Ze is dirigent van Jeugdharmonie Maasniel en van vier koren waaronder Briskly waar ze op de woensdagavond met veel plezier repeteert.

 

Via de website www.briskly.nl kunt u de activiteiten van Briskly volgen. Ze repeteren elke woensdag van 20.00 – 22.00u. Het koor is nog op zoek naar een stemvaste tenor. Bij belangstelling stuur een e-mail naar info@briskly.nl