Theaterfietstocht in en rondom Nederweert

Theaterfietstocht in en rondom Nederweert - Dit is Nederweert

Op zondag 23 augustus start de feestweek ‘Nederweert Bruist’ met een Theaterfietstocht in en rondom Nederweert. De activiteit begint om 11.00 uur met een lunch bij Restaurant Bi-j Siem. Vervolgens fietsen de deelnemers, via een mooie route, naar Buitencentrum De Pelen en Theaterboerderij Boeket. Na afloop – weer terug op het Kerkplein – genieten van een muziekvoorstelling op het Kerkplein.

 

Fietsen en genieten van theater en muziek

Wie graag fietst, van theater, muziek én van lekker eten houdt kan op zondag 23 augustus zijn hart ophalen. Restaurant Bi-j Siem, Theaterboerderij Boeket en Buitencentrum De Pelen organiseren die dag een Theaterfietstocht waar al die ‘geneugten’ aan bod komen. De activiteit start met een lunch bij restaurant Bi-j Siem in Nederweert. Na de lunch fietsen de deelnemers naar Theaterboerderij Boeket of naar Buitencentrum De Pelen. Op beide locaties vindt om 13.30 uur een voorstelling plaats. Daarna wisselen en op de fiets naar de tweede voorstelling die om 15.30 uur wordt gespeeld. Na afloop van beide voorstellingen terug naar Nederweert waar Bi-j Siem een swingende band speelt. De totale fietsroute is ongeveer 35 kilometer lang.

 

Theater en muziek voor alle leeftijden

De Theaterfietstocht is geschikt voor het hele gezin. Bij Theaterboerderij Boeket kun je genieten van de Clownsvoorstelling ‘Clowns cadeau’. Op het podium staat een groot kado. Een deftige meneer met een rood plukje haar speelt muziek. En... er is een clown, niet zomaar eentje, maar een leuke! Een voorstelling vol muziek, grappen en grollen waarin Arno Huibers en Paul van der Heijden zowel kinderen als volwassenen laat genieten.

 

In de Peelboerderij van Buitencentrum de Pelen neemt verhalenverteller Frans van de Pas je mee naar een andere wereld, een andere tijd. Sommige verhalen zijn gebaseerd op historische feiten, andere zijn ontsproten aan zijn eigen fantasie of van de mensen die vroeger in en rondom de Peel woonden. Tot de eerste categorie behoren verhalen als ‘De gouden helm’ en ‘De ongewone Kerst van Gerard Baltissen’. Tot de groep fictieve verhalen behoren onder andere ‘De Dolende ridder’ en ‘De slimme grenspastoor’

 

Na de twee theatershows is het bij Restaurant Bi-j Siem tijd voor muziek. En wát voor muziek! The Hillbilly Moonshiners zijn een hedendaagse bluegrassband uit het zuiden van Nederland. Ze spelen favoriete songs van toen en nu en dompelen je dierbaarste hits onder in smerig Louisiaans moeraswater. Herbeleef klassiekers van artiesten als George Baker en Bon Jovi of ga uit je dak op hedendaagse Top 40‐hits van Katy Perry, Miley Cyrus, Beyoncé, Pharrel en anderen. Een act die zich richt op het spelen van popmuziek in een country- of bluegrass jasje, dit alles voorzien van een humoristische ondertoon. Naast deze vooral ‘grappige’ liedjes spelen ze ook echte klassiekers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Mumford & Sons en John Denver.

 

Reserveren en informatie

Deelname aan dit unieke arrangement kost € 22,50 voor volwassenen en € 12,50 per kind. Dit is inclusief lunch, bestaand uit een kop soep, uitsmijter ham/kaas, broodje kroket, salade en koffie/thee en entree voor de drie voorstellingen. Reservering en meer informatie via: www.theaterboerderijboeket.nl