De Peelweek komt eraan

De Peelweek komt eraan - Dit is Nederweert

Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus is er de jaarlijkse  Peelweek in het Nationaal Park De Groote Peel. Vanuit Buitencentrum De Pelen zijn er dan verrassende excursies, ontdektochten, creatieve workshops, theater- en muziekvoorstellingen en nog veel meer inspirerende (natuur)activiteiten te beleven. Op zondag wordt de Peelweek feestelijk afgesloten met een gezellig Limburgs/Brabants Muziekfestival! Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

 

Een hele week activiteiten met voor elk wat wils!

De Peelweek begint op maandag 27 juli met een actieve excursie voor alle leeftijden: de sPEELse expeditie. Wie meedoet met deze ontdektocht ervaart letterlijk dat de Peel een veenmoeras is! Er zijn drie expedities; om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Op dinsdag 28 juli zijn (groot)ouders met kleuters welkom op een muzikaal Zomerfeest met leuke activiteiten op het Kabouterpad. Om 13.30 en 15.00 uur zijn er voorstellingen van Poppentheater de Kleine Zon. Op woensdag 29 juli kunnen gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar meedoen met de Boswachteracademie, een educatieve route met leuke opdrachten waarbij je de natuur ontdekt. Starten tussen 11.00 en 15.00 uur. Woensdagavond om 21.00 uur is er een vleermuizentocht. Donderdag 30 juli kun je vanaf 12.30 uur op Roverspad op zoek naar de schat van de Zwarte Raven. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur vertelt van Nico de Verhalenman het verhaal van Graaf de Zwarte Raaf en zijn roversbende. Spannend! Voor creatieve kinderen zijn er op vrijdag 31 juli vanaf 13.00 uur verschillende knutselworkshops in de natuur. Vrijdagavond om 21.00 uur is er een vollemaanwandeling. Op zaterdag 1 augustus kun je op zoek naar waterdieren, kriebelbeestjes en bodemreuzen tijdens de Peel Ontdektocht Zin in Zomer. Er zijn drie tochten, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

 

Het weekend staat vooral in het teken van de muziek. Op zaterdag 1 augustus om 13.30 en 15.00 uur zingt en speelt Two of Diamond swingende Rock & Roll in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Op zondag 2 augustus is er een Streekfestival met een goed gevuld programma Brabantse en Limburgse muzikanten die allemaal uit de directe omgeving van De Groote Peel komen. Met optredens van: Toffel Vier, de Coconblazers, Seniorenorkest Cranendonck, Zum Grünen Kranz, Shantygroep aan Paol 60, verhalenverteller Frans van de Pas, en Pop-Bigband De Rammenas.

 

Meer informatie, deelnamekosten en aanmelden

Meedoen met een activiteit in de Peelweek kost € 2,- per persoon en voor de muziekvoorstellingen wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deelname aan de knutselworkshops op 31 juli kost € 2,- per kind (strippenkaart voor drie knutselwerkjes). Nestkastje timmeren kost € 5,- extra. Voor deelname aan een excursie in de Peelweek s.v.p. vooraf telefonisch of per mail aanmelden bij het Buitencentrum: 0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl.

 

Kijk voor het complete programma op: http://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/de-pelen/peelweek-2015