Vele ambachten in bedrijf op Eynderhoof

Vele ambachten in bedrijf op Eynderhoof - Dit is Nederweert

Zondag 21 juni staan in museum Eynderhoof de ambachten centraal. Deze dag zijn er demonstraties van de smid, de kuiper, de pottenbakker, de houtbewerker de mandenvlechter en de houtzager.


In de zagerij, “Bi-j Maantje”, worden met de verticale boomzaag, bomen tot balken en planken gezaagd.
Deze verticale boomzaag dateert uit 1881 en is gemaakt door ijzergieterij Konings uit Swalmen.                 
 

De muzikale omlijsting vandaag in Eynderhoof, wordt verzorgd door de Bigband Xpero uit Roggel.
Bigband XPERO is opgericht in 1977 en staat sinds 1996 o.l.v. dirigent Wim Suilen uit Swalmen. Het is een gezellige groep die graag op een goed niveau met elkaar muziek maakt. De band speelt een gevarieerde repertoire dat diverse lichte muzieksoorten omvat o.a. swing, jazz, blues, latin, pop, rock, populair enz. Daarnaast mogen ook popnummers als ‘That Man’ en ‘Go Like Elijah’ niet ontbreken. Kom dus luisteren en laat u verrassen!

In onze herberg kunt u terecht voor koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in het bakhuis. Misschien heeft u even tijd om een partijtje te beugelen op de beugelbaan in Eynderhoof.